Jdi na obsah Jdi na menu
 


HISTORIE O NÁS

Na naší historii se zatim pracuje!

Až se naše výkony či vznik cheerleadingu,rozroste a itýmy.

Jinak vzik našich cheelins je odzaložení našeho hlavního trenéra,který tohle přímo založil pro hlavní nezávislou produktívitu s djskou produkcí pro vystupování.Náš vzik je od roku 2011,

HISTORIE CHEERLEADINGU V USA

Dějiny cheerleadingu se odvíjí od roku 18880.Tehdy byl zaznamenán první organizovaný pokřik na fotbalovém zápase v Princetonu.

Cheerleading jak ho známe dnes,byl založen v roce 1898 Johnny Campbellem,studentem Minnesotské Univerzity. Cheerleading ( roztleskávání ) je sport,který se ukazuje na fotbalových hřiští. Jeho součástí jsou pyramidy a stunty ( jednoduché pyramidy,akrobacie, speciální skoky, tance různých stylů a pokřiky. V české republice se objěvily první cheerleaders týmy začátkem devadesátých let, v součastné době přibývají stále nové a nové týmy.

Česká Asociace Cheerleaders každoročně pořádá dvě soutěže ( Mistrovství České Republiky v cheerleadingu a spirit cheer cup.

Existuje také výběrový Národní reprezentační tým čr,který se účastní soutěží na evropské únii.

Cheerleadingu se věnují děti někdy již od 7 let v našem týmu. My jsme s cheerleadingem začaly v roce 2011 a proto tento sport chceme u nás v Litoměřicíh rozvíjet dál.

Součástí soutěží jsou všestrané i čistě taneční kategorie ( hip-hop, dance, breakdance, street dance). Našim úsilím je to abychom ukázali co je v nás za talenty.